Επικοινωνήστε μαζί μας

  210 5612600      sales@car-gaz.gr

 

 

Είναι νόμιμο;

Βεβαίως, σας δίνουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το Δημόσιο ΚΤΕΟ και στη συνέχεια παραλαμβάνετε την άδεια του αυτοκινήτου από τις κατά τόπους Διευθύνσεις του Υπουργείου Μεταφορών. Σε κάθε επόμενο επανέλεγχο του οχήματός σας, σας δίνουμε πάλι δήλωση επανελέγχου που μπορεί να γίνει και σε Ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Πόσο στοιχίζει η τιμή του υγραερίου σήμερα;

Η σημερινή τιμή πώλησης του υγραερίου κίνησης είναι περίπου 0,80 ευρώ/λίτρο. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται οικονομία μεγαλύτερη του 40% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της βενζίνης.

Θα φτάσει η τιμή του υγραερίου την τιμή της βενζίνης;

Γενικότερα, είναι πολιτική της Ε.Ε. ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο υγραέριο να παραμείνει χαμηλός ως κίνητρο καθώς το καύσιμο είναι πολύ φιλικό προς το περιβάλλον. Σύμφωνα με σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία, η τιμή του υγραερίου θα είναι πάντα στο μισό από την τιμή της βενζίνης μέχρι το 2019.

Πόσα πρατήρια καυσίμων με υγραερίο υπάρχουν;

Πάνω απο 300 πρατήρια που έχουν δυνατότητα αναπλήρωσης υγραερίου υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Μπορεί να γίνει υγραεριοκίνητο ένα αυτοκίνητο που καίει βενζίνη;

Ναι μπορεί να γίνει. Ανάλογα με το σύστημα τροφοδοσίας που έχει θα χρησιμοποιηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Μπορεί να γίνει υγραεριοκίνητο ένα αυτοκίνητο που καίει πετρέλαιο;

Ναι μπορεί να γίνει. Ανάλογα με το σύστημα τροφοδοσίας που έχει θα χρησιμοποιηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Τι πλεονεκτήματα μου παρέχει η χρήση υγραερίου στο αυτοκίνητο μου;

Έχουμε πραγματική οικονομία της τάξεως του 40% έως 50% ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου, μειωμένες εκπομπές ρύπων, μακροζωία καταλύτη και κινητήρα.

Ο κινητήρας και ο καταλύτης έχουν λιγότερες φθορές λόγω της καθαρότερης καύσης του υγραερίου, η οποία δεν αφήνει υπολείμματα και έτσι επιμηκύνεται ο χρόνος ζωής τους.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα της υγραεριοκίνησης εδώ.

Πόσο ασφαλής είναι η χρήση υγραερίου στα αυτοκίνητα;

Η χρήση υγραερίου στα ΙΧ και επαγγελματικά οχήματα είναι απόλυτα ασφαλής και νόμιμη (ΥΠ. ΑΠΟΦ. 18586/618 20/03/2000), εφόσον τα εξαρτήματα των συσκευών μετατροπής είναι δοκιμασμένα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και είναι εφοδιασμένα με πιστοποιητικά καταλληλότητας. Το κύκλωμα τροφοδοσίας στο όχημα είναι κλειστού τύπου και δεν περνάει από το χώρο επιβατών, ενώ είναι κατάλληλα εφοδιασμένο με ειδικές διατάξεις ασφαλείας. Η CAR GAZ διαθέτει στην ελληνική αγορά κιτ μετατροπής ευρωπαϊκών κατασκευαστών που πληρούν τις αυστηρότερες απαιτήσεις της νομοθεσίας και διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που η ελληνική νομοθεσία επιβάλει.

Μπορεί να γίνει υγραεριοκίνητο ένα αυτοκίνητο που καίει πετρέλαιο; Τι αλλάζει στο αυτοκίνητό μου;

Δεν αλλάζει και δεν καταργείται τίποτα, προστίθενται απλά κάποια εξαρτήματα ώστε να είναι εφικτή η τροφοδοσία του υγραερίου. Το σύστημα της βενζίνης παραμένει ανεξάρτητο.

Αν πουλήσω το αυτοκίνητο που έκανα υγραεριοκίνητο μπορώ να εγκαταστήσω το κιτ μετατροπής σε κάποιο άλλο;

Ναι μπορεί να μεταφερθεί το κιτ στο καινούριο αυτοκίνητο, εφόσον έχει τον ίδιο αριθμό κυλίνδρων και περίπου την ίδια ιπποδύναμη.

Πόσες ημέρες χρειαζόμαστε για την τοποθέτηση της συσκευής υγραερίου;

Περίπου 2 ημέρες και ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου. Συνήθως, τα οχήματα τύπου τζιπ και μεγάλου κυβισμού μπορεί να χρειαστούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τι συντήρηση χρειάζεται να κάνουμε;

Στα πρώτα 15.000 - 20.000 χλμ. μετά την τοποθέτηση ένας τυπικός έλεγχος και κάθε 25.000χλμ. επιθεώρηση του συστήματος αερίου και αλλαγή 2 φίλτρων υγραερίου.

Τι συστήματα υγραερίου χρησιμοποιούμε;

Τα συστήματα που χρησιμοποιούμε είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών εγκεκριμένα από το Υπουργείο Μεταφορών.

Πως τοποθετείται το υγραέριο στην αντίστοιχη δεξαμενή-ντεπόζιτο του αυτοκινήτου;

Όλα τα κιτ μετατροπής οχημάτων για χρήση υγραερίου περιλαμβάνουν μια φιάλη αποθήκευσης που τοποθετείται στο χώρο των αποσκευών ή πίσω από τα καθίσματα του αυτοκινήτου. Η τελευταία τεχνική είναι η χρήση μιας δακτυλιοειδούς δεξαμενής που προορίζεται για το χώρο της ρεζέρβας. Η πλήρωση της δεξαμενής στο αυτοκίνητο γίνεται μέσω της ειδικής αντλίας, η οποία συνδέεται με το στόμιο πλήρωσης που είναι ευδιάκριτα τοποθετημένο πάνω στο αυτοκίνητο.

Χάνει σε απόδοση ο κινητήρας;

Όχι, ο κινητήρας διατηρεί ίδια ακριβώς την υπποδύναμη και τη ροπή του.

Υπάρχει μυρωδιά στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου που κινείται με υγραέριο;

Δεν υπάρχει καμία μυρωδιά στην καμπίνα του οχήματος που χρησιμοποιεί υγραέριο.

Πώς γίνεται η αλλαγή του καυσίμου από βενζίνη σε υγραέριο και αντίστροφα;

Η αλλαγή του καυσίμου γίνεται μέσω ενός διακόπτη που τοποθετείται κοντά στη θέση του οδηγού ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση ακόμα και εν κινήσει.

Υπάρχει ένδειξη στάθμης υγραερίου;

Ναι υπάρχει ενσωματωμένη ένδειξη στο διακόπτη αλλαγής καυσίμου. Υπάρχει επίσης όργανο ένδειξης επάνω στη δεξαμενή.

Τι συμβαίνει στην περίπτωση που ένα αυτοκίνητο ξεμείνει από υγραέριο μακρυά από πρατήριο ανεφοδιασμού;

Όλα τα αυτοκίνητα που κάνουν χρήση υγραερίου κίνησης έχουν δυνατότητα με ένα διακόπτη να αλλάζουν την επιλογή του καυσίμου από υγραέριο σε βενζίνη. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το καύσιμο που χρησιμοποιεί ακόμα και κατά την οδήγηση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός πρατηρίων που παρέχουν στους οδηγούς υγραέριο. Πρόκειται να αυξηθούν σύντομα;

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 42 πρατήρια στην ελληνική επικράτεια που μπορούν να εξυπηρετήσουν και να τροφοδοτήσουν αυτοκίνητα υγραερίου, ενώ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τον κλάδο των πρατηριούχων υγρών καυσίμων για προσθήκη του υγραερίου στη γκάμα προϊόντων τους. Δείτε τη λίστα των πρατηρίων εδώ.

Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης του αυτοκινήτου μετά από σύγκρουση ή φωτιά;

Όχι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος έκρηξης. Ειδικές βαλβίδες και ειδικά συστήματα ασφαλείας φροντίζουν γι’ αυτό.

Αν κοπεί ή τρυπήσει το σωληνάκι τροφοδοσίας υγραερίου στην περίπτωση που ακουμπήσει το σασί του αυτοκινήτου σε κάποιο κράσπεδο, χαντάκι κλπ τι γίνεται;

Μια ειδική βαλβίδα που βρίσκεται στη δεξαμενή θα αντιληφθεί άμεσα την αθρόα παροχή υγραερίου και θα την διακόψει αυτόματα.

end faq

 
 
Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
 
 
Δεκτές όλες οι Πιστωτικές Κάρτες

Newsletter

 

Εγγραφείτε για νέα & προσφορές μας

Email
Όνομα